test-contact_edited.jpg

Nickoot B.V. Internationale koeltransporten

Nickoot B.V. heeft tientallen jaren ervaring met het geconditioneerd vervoer van koel- en diepvriesproducten. Wij transporteren hoofdzakelijk vlees, maar ook vis, kant- en klaarmaaltijden, zuivel, groenten en fruit. Met 35 moderne koel- en vriescombinaties vervoeren wij vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, gekoelde en bevroren producten van Nederland en België naar Frankrijk v.v.

Wij brengen uw goederen naar diverse bestemmingen in Frankrijk, maar Rungis, de groothandelsmarkt van Parijs, is onze belangrijkste bestemming. Hiervandaan worden veel goederen verder gedistribueerd. Onze retourvrachten worden eveneens in deze regio’s geladen, om aansluitend te worden gelost in België of Nederland.In de drukkere perioden schakelen wij als aanvulling op onze eigen vervoerscapaciteit uitsluitend vaste (en dus met het werk vertrouwde) collegatransporteurs in, die werken volgens onze instructies en kwaliteitsnormen, zodat onze kwaliteit gewaarborgd blijft.

 
about-header-2_edited.jpg

Al jarenlang een vertrouwd partner voor geconditioneerd transport

Het transport zit ons in het bloed; het begon al vlak na de vorige eeuwwisseling, toen vee en vlees nog gewoon bij elkaar in een open vrachtauto vervoerd werden. Op één van de foto’s ziet u een vrachtauto van het merk ‘Willy’s’ van de grootmoeder van Nico Koot, de grondlegger van Nickoot B.V. Van scheiding van vee en vlees of van koeling van de lading was destijds nog geen sprake en van een HACCP-richtlijn had men nog nooit gehoord. In de loop der tijd hebben wij ons gespecialiseerd: eerst in veevervoer, later in het groupagevervoer van vlees naar en van Frankrijk met geconditioneerde vrachtauto’s.

Sinds 1980 wordt Nickoot B.V. geleid door Henne en Bob Koot. In de loop der jaren hebben zij het bedrijf tegen de stroom in geleidelijk weten uit te breiden tot de huidige omvang.

 
news-foto.jpg

Service & kwaliteit van deur tot deur

Service staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn ons er sterk van bewust, dat wij in de huidige concurrerende markt meerwaarde moeten bieden aan onze opdrachtgevers. Deze meerwaarde trachten wij te realiseren door persoonlijke contacten met onze klanten, waardoor een vertrouwensband ontstaat. Ook flexibiliteit en korte communicatielijnen vinden wij belangrijk in onze relatie met onze opdrachtgevers. De transporten worden door een zeer ervaren staf van planners begeleid.

Uiteraard zijn wij HACCP-gecertificeerd. HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points: een analyse van kritische punten waarop extra goed gelet moet worden) is voor onze opdrachtgevers, voor hun afnemers en natuurlijk voor de consument bijzonder belangrijk. Bij HACCP wordt het hele proces nagelopen op mogelijke gevaren voor de voedselveiligheid. Die gevaren worden benoemd en de daaraan verbonden risico’s worden beheerst. Voor ons zijn de gevaren beperkt tot het vervoer van de producten. Daarom trachten wij dit proces, door gebruik te maken van modern materieel en moderne apparatuur, zo veilig mogelijk te maken. Hier vind je ons BCR certificaat.

Alle transporten worden uitgevoerd volgens de HACCP-eisen. Bovendien zijn onze (uitsluitend Nederlandse en Belgische) chauffeurs ervaren en goed geïnstrueerd om te werken volgens deze specifieke eisen.

 
 

Nickoot Spain

De toenemende vraag van klanten heeft ertoe geleid dat Nickoot de service van dagelijkse groupage van zowel vers als bevroren vlees en andere voedingsmiddelen ook buiten de Franse landsgrenzen aanbiedt. Sinds april 2016 is Nickoot daarom ook in Spanje te vinden: Nickoot Spain.

Door een decennialange ervaring en talloze opgebouwde contacten in deze specifieke transportsector kan Nickoot Spain uw producten in Spanje volgens alle gestelde eisen op tijd en in optimale toestand bij uw afnemers afleveren.

Voor vragen over groupage naar Spanje kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Meer over Nickoot Spain, leest u hier.