top of page
test-contact_edited.jpg

Nickoot B.V. 
Internationale koeltransporten

Nickoot B.V. heeft tientallen jaren ervaring met het geconditioneerd vervoer van koel- en diepvriesproducten. Wij transporteren hoofdzakelijk vlees, maar ook vis, kant en klaar maaltijden, zuivel, groenten en fruit. Met moderne koel- en vriescombinaties vervoeren wij vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, gekoelde en bevroren producten van Nederland en België naar Frankrijk v.v. De toenemende vraag van klanten heeft ertoe geleid dat er ook een Spanje afdeling is. Meer over Nickoot Spain vindt u hier.

Wij brengen uw goederen naar diverse bestemmingen in Frankrijk, maar Rungis, de groothandelsmarkt van Parijs, is onze belangrijkste bestemming. Hiervandaan worden veel goederen verder gedistribueerd. Onze retourvrachten worden eveneens in deze regio’s geladen, om aansluitend te worden gelost in België of Nederland. In de drukkere perioden schakelen wij als aanvulling op onze eigen vervoerscapaciteit uitsluitend vaste (en dus met het werk vertrouwde) collegatransporteurs in, die werken volgens onze instructies en kwaliteitsnormen, zodat onze kwaliteit gewaarborgd blijft.

Nickoot B.V.
about-header-2_edited.jpg

Al jarenlang een vertrouwd partner voor geconditioneerd transport

Het transport zit ons in het bloed; het begon al vlak na de vorige eeuwwisseling, toen vee en vlees nog gewoon bij elkaar in een open vrachtauto vervoerd werden. Op één van de foto’s ziet u een vrachtauto van het merk ‘Willy’s’ van de grootmoeder van Nico Koot, de grondlegger van Nickoot B.V. Van scheiding van vee en vlees of van koeling van de lading was destijds nog geen sprake en van een HACCP-richtlijn had men nog nooit gehoord. In de loop der tijd hebben wij ons gespecialiseerd: eerst in veevervoer, later in het groupagevervoer van vlees naar en van Frankrijk met geconditioneerde vrachtauto’s.

Sinds 1990 wordt Nickoot B.V. geleid door Henne en Bob Koot. In de loop der jaren hebben zij het bedrijf tegen de stroom in geleidelijk weten uit te breiden tot de huidige omvang.

Geschiedenis
news-foto.jpg

Service & kwaliteit van deur tot deur

Service staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn ons er sterk van bewust, dat wij in de huidige concurrerende markt meerwaarde moeten bieden aan onze opdrachtgevers. Deze meerwaarde trachten wij te realiseren door persoonlijke contacten met onze klanten, waardoor een vertrouwensband ontstaat. Ook flexibiliteit en korte communicatielijnen vinden wij belangrijk in onze relatie met onze opdrachtgevers. De transporten worden door een zeer ervaren staf van planners begeleid.

Wij zijn BRC-gecertificeerd. Deze internationale norm is essentieel voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie en daarom bijzonder belangrijk voor onze opdrachtgevers, hun afnemers en natuurlijk voor de consument. Bij een BRC-certificering wordt het hele proces jaarlijks nagelopen op mogelijke gevaren voor de voedselveiligheid. Deze gevaren (HACCP’s; Hazard Analysis and Critical Control Points) worden benoemd en de daaraan verbonden risico’s worden beheerst. Voor ons zijn de gevaren beperkt tot het vervoer van de producten. Daarom trachten wij dit proces, door gebruik te maken van modern materieel, goed opgeleid personeel en moderne apparatuur, zo veilig mogelijk te maken. Hier vindt u ons meest recente BRC-certificaat.

Alle transporten worden uitgevoerd volgens de HACCP-eisen. Bovendien zijn onze chauffeurs ervaren en goed geïnstrueerd om te werken volgens deze specifieke richtlijnen.

Kwaliteit
Nickoot Spain
bottom of page